Septembris Jelgavas filiālbibliotēkā

2020. gada septembris

, ,

Septembrī –  Dzejas mēnesī, Jelgavas filiālbibliotēka aicina ielūkoties divās literatūras izstādēs un apmeklēt dzejiski muzikālu pasākumu.

No 7. septembra bibliotēkā skatāma izstāde “Rainis – izcilība rakstniecībā, kultūrā un politikā” veltīta Raiņa 155 gadu jubilejai. Raiņa (īstajā vārdā Jāņa Pliekšāna) literārais mantojums ir tik plašs, ka viņa darbus nevar parādīt vienā izstādē un nevar aprakstīt dažos vārdos, taču kā latviešu dzejnieks, dramaturgs, tulkotājs, žurnālists, kultūras darbinieks un politiķis viņš atstājis dziļu sakņojumu ne tikai Latvijas, bet visas pasaules kultūrā. Viņa rakstītais aptver filozofiju, vēsturi, ideālismu un protams, mīlas liriku, bet mazajiem lasītājiem vienmēr asociēsies ar “Zelta sietiņu”, “Lellīti Lolīti” un citiem darbiem, kas ierindoti latviešu bērnu dzejas klasikā.

Dzeja visiem vecumiem un visām gaumēm! Tā varam raksturot literatūras izstādi “Dzejā visi – liels un mazs”, kura priecēs apmeklētājus visu septembri.

Savukārt 22. septembrī plkst. 12.00 Jelgavas filiālbibliotēkā notiks Dzejas dienas muzikāls pasākums kopā ar dzejas grāmatu autoru Vilni Ezeru “Tuvie dzejā un skaņās dzimušie”. Pasākums notiks  ievērojot Kultūras un Veselības ministrijas izstrādātā sanitārā protokola noteiktās prasības, piesardzības nolūkos ierobežojumi var mainīties atkarībā no situācijas. Pasākuma apmeklējums klātienē būs ierobežots, pasākuma apmeklējumu var pieteikt zvanot: 63083120.

Informāciju sagatavoja
Iveta Dārzniece
Jelgavas filiālbibliotēkas vadītāja


Līdzīgie raksti:

Evitas Kromules gleznu izstāde “Krāsu oāze”
Izstādes februārī
Izstādes janvārī
Izstāde “Pasaules tautu ābeces”
PASAULES TAUTAS, TO VALODAS UN ĀBECES