1991. gada barikāžu atceres pasākumi

2020. gada 20. janvārī

,

20. janvārī plkst. 15.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkas lasītavā Rīgā uz vēstures stundu bibliotēkā ieradās Rīgas Strazdumuižas vidusskolas-attīstības centra 1.-5. kl. skolēni, lai izzinātu 1991. gada barikāžu laika notikumus.

Skolēni iepazina šo vēsturiski nozīmīgo laiku, ieklausoties barikāžu dalībnieku atmiņu lasījumos, vērojot dokumentālo filmu “Barikāžu stāsti” un pētot sagatavoto izstādi.

Skolēni diskusijas veidā noskaidroja, ka barikādes ir latviešu tautai nozīmīgs un vēstures lappusēs spilgti iezīmēts laiks – brīdis, kad cilvēki vienojās kopīgam mērķim, dienu un nakti sargājot Latviju.

22. janvārī plkst. 14.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkas semināru telpā Rīgā notika Latvijas filmu pēcpusdiena, veltīta 1991. gada barikāžu laika norisēm.

Zigurda Vidiņa režisētajā dokumentālajā filmā “Tēvu barikādes” (2012) atklāti septiņi stāsti par 1991. gada barikādēm Rīgā un to atskaņām mūsdienās. Pēc filmas vērošanas lasītāji stāstīja, kur atradās barikāžu laikā un kādas sajūtas pārdzīvoja. Katram lasītājam bija savs, dziļāk atmiņās palikušais to laiku notikumu atspulgs.

Informāciju sagatavoja
Sigita Irša
Lasītāju apkalpošanas nodaļas bibliotekāre


Līdzīgie raksti:

STRAZDULĒNU SKOLA “ES UN INTERNETS”
APRĪLIS – JOKU MĒNESIS
Lasām kopā ar suni
Strazdulēnu skola. “Lieldienas gaidot”
Lielie lasīšanas svētki 2024