MARTS BALVU FILIĀLBIBLIOTĒKĀ

2021. gada marts

, ,

Pasaules dzejas diena tiek atzīmēta 21.martā. Tās mērķis ir pievērst plašāku sabiedrības uzmanību dzejai, kas varētu atrisināt mūsdienu cilvēka garīgās pasaules skaudrās un akūtās vajadzības. Visu mēnesi ikviens apmeklētājs, ienākot bibliotēkā, tiks aicināts nolasīt dzejoli vai dzejoļa fragmentu.

Par pirmo mākslinieciski nozīmīgo pasaules dzejas klasikas apkopojumu latviešu valodā tiek uzskatīts Jura Alunāna krājums „Dziesmiņas”, kas iznāca tālajā 1856. gadā.

  • Izstāde “Par ko dzied vējš”

Izstādē “Par ko dzied vējš” godināsim divas latviešu dzejnieces. 7. martā Rūta Mežavilka, kuras dzejas rindās raksturīgi miera un skaistuma meklējumi, svinēs savu 50. dzimšanas dienu. Savukārt Amanda Aizpuriete 28. martā atzīmēs savu 65. jubileju. Aizpurietes dzejā atklājas sievietes pasaule skarbā sociālā vidē.

  • Mazā plaukta izstāde “Faktu nedēļa.”

Izstādē uzzināsiet par starptautiskās Teātra dienas vēstījumu. Kas ir pikšķerēšana? Kāpēc dibināta Pasaules Meteoroloģijas organizācija un kas ir kriptovalūta?

  • Informatīva izstāde “Drošība internetā sākas ar Tevi”

No 22. līdz 26. martam jau 12. reizi Latvijā norisināsies “Digitālā nedēļa 2021”.

Viens no Digitālās nedēļas mērķiem ir veicināt iedzīvotāju zināšanas un prasmes digitālo tehnoloģiju izmantošanā. Būtiska nozīme tiks pievērsta drošības jautājumiem.

Ir cilvēki, kuri nekad neaizmirst aizslēgt mājas durvis un sargā savu naudas maku no kabatzagļiem, tomēr interneta vidē šī piesardzība pazūd, daudzi rīkojas bezatbildīgi. Interneta lietošanai ir daudz priekšrocību, bet jāapzinās arī riski. Ja zināsiet, ar kādiem draudiem jārēķinās, pratīsiet izvairīties no nepatīkamām situācijām. Informatīva izstāde “Drošība internetā sākas ar Tevi” aicina ikvienu pārdomāt savu uzvedību virtuālajā pasaulē.

Informāciju sagatavoja
Ilona Laicāne
Balvu filiālbibliotēkas vadītāja


Līdzīgie raksti:

Marts Balvu filiālbibliotēkā
Februāris Balvu filiālbibliotēkā
Janvāris Balvu filiālbibliotēkā
Decembris Balvu filiālbibliotēkā
Novembris Balvu filiālbibliotēkā